Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Peking se stal městem s nejvíce miliardáři na světě

G
Přidáno před 7 letysvět
Peking se stal městem s nejvíce miliardáři na světě08. 02. 2017 - Peking poprvé porazil Moskvu a New York v počtu miliardářů poprvé porazil Moskvu a New York v počtu miliardářů. Hlavní čínské a bývalé olympijské město Peking byl jmenován městem s nejvyšším počtem miliardářů na světě. To znamená, že toto město překonalo i dřívější dlouhodobé lídry, kterými byly metropole Ruské federace Moskva a město amerických miliardářů New York.


Peking poprvé porazil Moskvu a New York v počtu miliardářů poprvé porazil Moskvu a New York v počtu miliardářů. Hlavní čínské a bývalé olympijské město Peking byl jmenován městem s nejvyšším počtem miliardářů na světě. To znamená, že toto město překonalo i dřívější dlouhodobé lídry, kterými byly metropole Ruské federace Moskva a město amerických miliardářů New York.

V Moskvě přitom miliardářů ubylo. Podle institutu Hurun Research Institute, který žebříček sestavuje, dosáhl na konci loňského roku počet dolarových miliardářů žijících v Pekingu stovky lidí, což je o 32 více, než v předchozím roce. V New Yorku, který skončil na druhém místě, přibyli 4 miliardáři, město jich tak celkově má 95. A v Moskvě se jejich počet naopak snížil o 7 na celkem 66 miliardářů.

Mezi prvních deset měst s nejvyšším počtem miliardářů patří také Hongkong (64), Šanghaj (50), Londýn (50), Šen-čen (46), Bombaj (45), Chang-čou (32) a Paříž (30). Co se týče celkového počtu miliardářů v jednotlivých zemích, Čína vůbec poprvé překonala Spojené státy v roce 2015, kdy počet dolarových miliardářů v zemi dosáhl počtu 596.

Počet miliardářů se na celém světě od roku 2013 zvýšil o polovinu. Počet miliardářů se v Číně zvýšil za pouhé dva roky (2013 - 2015) o astronomických 80 %. Na třetím místě se nachází Indie, která je domovem 111 miliardářů. Na celém světě je podle institutu aktuálně celkem 2 188 miliardářů, což je o 50 % více, než v roce 2013. Téměř jedna třetina z toho celkového počtu má původ v Číně.

Celková aktiva miliardářů vzrostla za poslední rok o 9 % na 7,3 bilionu amerických dolarů, což je více než HDP Německa a Velké Británie dohromady. V roce 2013 byla „hlavním městem miliardářů“ Moskva (76), druhé místo tehdy obsadil New York (70) a třetí Hongkong (54).

Václav Prokůpek
08-02-2017 16:46 3,154

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.