Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chjtějí kontrolovat dlužníky v mobilech, blbost

G
Přidáno před 7 letydoprava
Chjtějí kontrolovat dlužníky v mobilech, blbost30. 01. 2017 - Větší blbost jsem už dlouho neslyšel. Na Radiožurnálu mluvila dnes dopoledne redakční analytička o společnosti HomeCreditu (HC), která údajně pošilhává po aplikaci, jež by dokázala zkontrolovat v mobilním telefonu jejich klientů, zda mají v kontaktech člověka, který je někde dlužníkem obecně. Pro uklidnění; taková aplikace zatím neexistuje a HC ji neobjednala.
Větší blbost jsem už dlouho neslyšel. Na Radiožurnálu mluvila dnes dopoledne redakční analytička o společnosti HomeCreditu (HC), která údajně pošilhává po aplikaci, jež by dokázala zkontrolovat v mobilním telefonu jejich klientů, zda mají v kontaktech člověka, který je někde dlužníkem obecně. Pro uklidnění; taková aplikace zatím neexistuje a HC ji neobjednala.

Znovu poznamenávám, že nápad HC je šílenost a velká blbost. Jak ujistil úředník Úřadu pro ochranu soukromých dat, šlo by o zásah do práv třetích osob, což nemá v českém právním řádu žádnou kličku a výjimku.

Tento případ, či náznak průniku do osobních dat uživatelů mobilních sítí, znovu ukazuje, jak si chtějí někteří usnadnit podnikání. Firma HC je sice k dlužníkům vstřícná. Když pravidelně splácíte svoji půjčku, uměrně k tomu vám snižuje výši splátky, což každý poskytovatel půjček nedělá. Jako klient na tom sice ještě více prodlouženým úrokem proděláte (zaplatíte více celkových výdajů), avšak nikdo klienta nenutí platit neustále jednu výši splátky. Nicméně nejen HC má asi s dlužníky problémy, ale s tím musí každá úvěrová společnost počítat. Vymýšlení špehovacích programů je již za hranou dobrých mravů a tzv. dobré víry povinného. Tedy nástrojů, zakotvených v českém pravním řádu, které se vztahují i na poskytovatelé půjček a úvěrů.



  • Autor: Martin Frybord


30-01-2017 17:57 3,629

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.