Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jděte s tou zábavní pyrotechnikou někam!

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Jděte s tou zábavní pyrotechnikou někam!31. 12. 2016 - Už několik lidí z mediální oblasti se na sociálních sítích vyslovilo proti přehnanému bouchání petardami, dělobuchy a různými rachejtlemi na Silvestra. Přináší to nejen hluk, znečištění životního prostředí, ale také neštěstí.
Už několik lidí z mediální oblasti se na sociálních sítích vyslovilo proti přehnanému bouchání petardami, dělobuchy a různými rachejtlemi na Silvestra. Přináší to nejen hluk, znečištění životního prostředí, ale také neštěstí.

Rozohnil se třeba známý komentátor Jindřich Šídlo na svém Twitterovém profilu: "Exploze zábavní pyrotechniky. Jděte už s tou zábavou do prdele.

A mnoho lidí s ním souhlasilo. Připojuji se také. Oslavy Silvestra ohňostroji a další zábavní pyrotechnikou ano, ale profesionálmě. Řízených odborníky pod dohledem hasičů na vytipovaných místech ve městech. Tak se to také v některých městech České republiky organizuje. Avšak ojedinělé házení petard, třeba z oken paneláků na chodn íky, to je skutečně drzost a hulváctví a mělo by skončit. Už pro ten neskutečný dým, který se vznáší nad odpálenými rachejtlemi, i nebezpečí úrazů.

Skutečně, stát by měl uvažovat o nějaké rozumné korekci prodeje zábavní pyrotechniky. Vždyť se stále dostává do rukou nezletilých! Prodejci nedbají zákazu takového prodeje. Navíc, prodávají i zábavní pyrotechniku se slevou, jenže ta je velmi nebezpečná, protože má prošlou záruční dobu. A některá nemá ani povinné registrační číslo. V takovém případě hrozí samovznícení a úrazy. Takže, jděte s tou zábavní pyrotechnikou už konečně někam!



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • PC-politika.cz
  • Stupeň znalosti - expert


Kvido 31-12-2016 07:00 3,313

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.