Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lex Babiš; je řešení

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Lex Babiš; je řešení13. 12. 2016 - Podepíše? Nepodepíše? Mám na zřeteli našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Musí do Vánoc stihnout, jestli podepíše nebo vetuje zákon o střetu zájmů, který v diskuzi zoveme lex Babiš. Úkol nesnadný, ale jiné vychodisko než podepsat nezn ám. Jinak by prezident zadělával na nesoulad v demokracii.
Podepíše? Nepodepíše? Mám na zřeteli našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Musí do Vánoc stihnout, jestli podepíše nebo vetuje zákon o střetu zájmů, který v diskuzi zoveme lex Babiš. Úkol nesnadný, ale jiné vychodisko než podepsat nezn ám. Jinak by prezident zadělával na nesoulad v demokracii.

Ono totiž, uvažte prosím, je nemravné, aby ministr vůbec podnikal a ve vládě rozhodoval o financích a vlastnil média. A vůbec neargumentujte, že někde to tak ve státech je.

Když prezident podepíše souhlas s tímto zákonem, automaticky tak podnikatelům, jako je Babiš, zakáže vlastnit média a omezí přístup firem členů vlády ke státním zakázkám a dotacím.

Prezident by měl být rázný a neoblomný. Lex Babiš bude jeho zkouškou ohněm! Pokud chce kandidovat na prezidenta v dalším kole, nemá ani jinou volbu. Pokud by nepodepsal, voliči mu to spočítají. A ministr financí Babiš nemusí podnikat a vlastnit média, klidně to převede na někoho jiného a lex Babiš bude mít jednoduché řešení. Takže, pro všechny zúčastněné: Nečekat!



  • Autor: Jiří Žák
  • PC-politika.cz
  • Stupeň znalosti - expert


Kvido 13-12-2016 05:27 3,739

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.