Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Peroutka selhal, ale...

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Peroutka selhal, ale...01. 12. 2016 - Prosím vás obě strany, zúčastněné ve sporu "Peroutka a gentleman", nehandrkujte se! I prostý člověk od roudné hroudy a vidlí vám řekně, že se handrkujete k smíchu. Že prostě prvorepublikový novinář Peroutka selhal jako člověk. Jeho pochybení při váhavém "obdivu" k nacistické říši a Hitleroví (pronesené v několika souvislostech), však převažuje celkové Peroutkovo působení a trpění za fašistického Německa.
01. 12. 2016 - Prosím vás obě strany, zúčastněné ve sporu "Peroutka a gentleman", nehandrkujte se! I prostý člověk od roudné hroudy a vidlí vám řekně, že se handrkujete k smíchu. Že prostě prvorepublikový novinář Peroutka selhal jako člověk. Jeho pochybení při váhavém "obdivu" k nacistické říši a Hitleroví (pronesené v několika souvislostech), však převažuje celkové Peroutkovo působení a trpění za fašistického Německa.

Po prostudování všech jeho zásadních výroků (zde na pc-politika.cz zveřejněných) v článcích jsem dospěl k názoru, že skutečně Peroutka v několika ohledech vyjadřoval nezbytnost cesty s fašistickým Německem. To nepochybně lze (a také u soudu) označit za loajálnost a fascinací se zrůdným učením hilerovských pohlavárů.

Proto je velice troufalé, až nesprávné, od vnučky novináře Peroutky - Terezie Kaslové, trvat stále na omluvě prezidenta Zemana, potažmo pražského Hradu. Vyřčené echo prezidenta v němž Peroutkovi připsal (zřejmě omylem) autorství článku s názvem Hitler je gentleman, totiž přeneseně vyjádřuje Peroutkovo selhání.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 01-12-2016 06:07 3,426

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.