Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Automobilů i nehod neustále přibývá, jak to zastavit

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Automobilů i nehod neustále přibývá, jak to zastavit20. 11. 2016 - Dnes je světový den dopravních nehod. Divná to oslava, spíše smutek. Ve světě zemře na silnicích ročně 1,2 miliónu lidí, na silnicích ČR to je prý 76 lidí na milión obyvatel. Ve Velké Británii však jen 26 lidí na ekvivaletní počet. Důvodem je, myslím značná zahuštěnost vozovek automobily. Domnluví se třeba svět na tom, aby v každé rodině bylo povoleno jen jedno auto? To by se provoz a dopravní nehody snížily! A bylo i méně dopravních přestupků...
Přiznám se, že jsem také "přispěl" k jednomu takovému přestupku minulý měsíc v Ostravě. Vrátím se k vozidlu - a on lísteček za stěračem z Policie ČR. Sděluje, že jsem se dopustil zakázaného stání v zoně 3 v centru města. A že se mám dostavit na dopravní oddělení osobně. Tedy osoba, která ponechala vozidlo na neoprávněném místě.

Protože mně to čas mých záležitostí nedovoloval, a do Ostravy se nejméně půl roku opět nedostanu, zatelefonoval jsem. Dopravním oddělení, službu konající hlas omluvil, že mohu jednat s ním, tedy zřejmě s dispečerem. Ten sdělil, musíte přijít osobně, jezdí tu i lidé z Prahy! A mám to! Co nyní?

Rozhodl jsem se poslat e-mailem "Oznámení o přestupku" (včetně elektronického obrázku) na Policii ČR Ostrava a požádat o zaslání složenky k zaplacení pokuty. Tu mě napadlo, proč vůbec nemá policie ČR Ostrava na svých internetových stránkách odkaz na formulář, kterým by se případně mohl provinilec dopravního přestupku podobně přihlásit? Takže to dávám jako návrh k uvážení. A nyní čekám, kdy se mně policie na můj e-mail o přestupku ozve. Zatím neodpověděli ani systémem "Zpráva byla přečtena".



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 20-11-2016 16:08 3,396

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.