Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Oceňování Jiřího Bradyho se přeměnilo ve frašku

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Oceňování Jiřího Bradyho se přeměnilo ve frašku27.10.2016 - Dění kolem Jiřího Bradyho polarizovalo společnost. Nicméně události kolem (ne)ocenění Jířího Bradyho se vyvíjí nečekaně. Ubíhající čas postupně odhaluje zajímavé skutečnosti. Pokud sledujete práci novinářů i všímavých diskutérů na internetu, tak jste zaznamenali vznikající kocourkovskou frašku. Pojďme se na ni podívat zblízka.
27.10.2016 - Dění kolem Jiřího Bradyho polarizovalo společnost. Nicméně události kolem (ne)ocenění Jířího Bradyho se vyvíjí nečekaně. Ubíhající čas postupně odhaluje zajímavé skutečnosti. Pokud sledujete práci novinářů i všímavých diskutérů na internetu, tak jste zaznamenali vznikající kocourkovskou frašku. Pojďme se na ni podívat zblízka.

Po prvních informacích kolem údajného (ne)pozvání na pražský hrad jsem nabyl dojmu, že prezidentské politické handly přesáhly únosnou mez. Jistěže můžete namítnout, že politika je svinstvo, které se skládá výhradně z více či méně špinavých kšeftů a starý pán z Kanady se stal pouze jednou z mnoha obětí.

Událostem jsem nevěnoval pozornost, zanedlouho budou prezidentské volby, které neutěšený stav změní. Tuto úvahu ovšem změnilo angažování lidí, kteří se téměř jistě podílejí na krytí nějaké špíny. Následovalo sledování alternativních zpráv, diskuzí a ověřování informací.

Příběh vyznamenání pro Jiřího Bradyho, který je strýcem ministra kultury Daniela Hermana, začíná 2. června 2016, kdy jeho nominaci schvaluje Poslanecká sněmovna. V úterý 18. října 2016 se ministr Herman schází ve svém úřadu s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Ve středu 19. října podepisuje premiér Sobotka seznam vyznamenaných. Jméno Jiřího Bradyho na něm podle premiéra není.

Až v pátek 21. října 2016, kdy aféra kolem neudělení vyznamenání běží, vzniká také česká stránka Wikipedie věnována Jiřímu Bradymu. Problém je v tom, že mezitím se tisíce českých dětí s panem Bradym několik let věnovalo projektu Hanin kufřík a Wikipedie, coby oblíbený studijní zdroj žáků o něm mlčela. Pro mě první absurdita. Nebo jen náhoda. Nevím. Kospirátoři nejspíš začínají tušit, je to první důkaz účelové manipulace.

Po několika dnech objevují alternativní média zajímavé skutečnosti. Zjišťují, že Kanada má přesně definované podmínky pro udílení medailí jiných zemí svým občanům (Jiří Brady je občan Kanady). Například Parlamentní Listy (ze středy 26. října 2016) informují o skutečnosti, že z české strany nebyla žádná žádost podána kanadské vládě.

Nevím, jak dlouho diplomatické procedury běží, nicméně se domnívám, že by se s žádostí pro kanadskou stranu čekalo až na podpis premiéra. Předpokládám, že by odešla dříve a premiér Sobotka by podepsal seznam, na kterém jsou zahraničím schválená jména. Každopádně jsem si jistý, že by odešla mezi druhým červnem a devatenáctým říjnem 2016. Asi není náhoda, že se zveřejnila část pravdy, nikoliv celá.

Každopádně mezitím Českem hýbe aféra "stýček". Lidé v diskuzích pod články s tématem "Brada" upozorňují, že se "zapomnělo" na další přeživší koncentráků, kteří dosud žijí. Lidé si stále pamatují, že za komunistů bylo nutné mít správného strýčka nebo dobrého známého, který ho má. Veřejnost vnímá negativně ministra kultury, který lobuje pro strýčka. Takže první medvědí služba Jiřímu Bradymu.

Korunu kolem (ne)ocenění nasadila pražská primátorka. V čem spočívá absurdita? Předala klíč od pražských bran Bradymu (26. října 2016) a čínskému prezidentovi . Ponížení Bradyho nemohlo být větší! Nebo je pravda ještě jinde, a Jiří Brady je za "divadlo pro Čechy" dobře odměněn?



  • Autor: Pravda Jan
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 26-10-2016 22:29 4,725

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.