Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prázdniny, zase o penězích

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Prázdniny, zase o penězíchTak se zase pachtím ostravskými a frýdeckými autobusy. Hezké, nové vozy, což o to, ale nálada blbá. Autobus k prasknutí. Začaly prázdniny a řidič nadává na učitelé. Pořád žádají větší platy, a co my - říká rozhněvaně.
Tak se zase pachtím ostravskými a frýdeckými autobusy. Hezké, nové vozy, což o to, ale nálada blbá. Autobus k prasknutí. Začaly prázdniny a řidič nadává na učitelé. Pořád žádají větší platy, a co my - říká rozhněvaně.

Zlobil se pan řidič v tento prázdninový den, kdy děti s učiteli cestovali autobusem do Beskyd. Možná byla příčina ve velkém návalu školáků, že se na české kantory se zlou obrátil. Ale možná nikoli, jde o trvalou nespokojenost nejen řidičůl, ale i ostatních občanů v Česku.

Učitelé zde dostávají k platům stále přidáno, už asi po šesté za poslední roky. Přitom podle onoho řidič ČSAD, musí za volantem on měsíčně odpracovat nejméně čtyřicet hodin, aby docílili platu 17 tisíc korun! A jakou mají řidiči autobusů zodpovědnost! Řekl bych větší, než učitelé, protože v jejich povolání jde o životy druhých. Domysleli to ti, kteří o platech řidičů rozhodují?

Jistě, nelze srovnávat profese učitel - řidič. Je ovšem zbytečné argumentovat vzděláním apod. Každý z nich si vybral povolání podle svých schopností, avšak určitá solidarita a spravedlnost by tu měla sehrávat důležitou roli. Takže, o prázdninách a dovolených máme o čem přemýšlet i z tohoto pohledu na Českou republiku.




  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 01-07-2016 13:54 4,015

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.