Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Politické blokování Internetu

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Politické blokování InternetuVe světe zřejmě raritra! Navrhovaná regulace hazardu na Internetu přerůstá v České republice ke státem řízené cenzuře. Je nepřípustné, aby se tak stalo, a tedy došlo k politickému blokování Internetu.


Ve světe zřejmě raritra! Navrhovaná regulace hazardu na Internetu přerůstá v České republice ke státem řízené cenzuře. Je nepřípustné, aby se tak stalo, a tedy došlo k politickému blokování Internetu!

Navrhovaná regulace sice dává zelnou českému Internet pro zahraniční firmy, zároveň však přináší nástroje, jak blokovat internetové stránky firem, které nebudou v Česku platit daně. K tomu chce ministerstvo nově blokovat platby na síti. O blokování jednotlivých webů bude rozhodovat přímo Babišovo ministerstvo.

Odborníci na Internet (nikoli nedouci politici) považují blokování Internetu za zcela zbytečné a drahé. Přitom jde o zásahu do občanských práv na informace na internetu. Může způsobit u providerů zdražení připojení, což postihne nejen firmy, ale i občana! Přitom na takové technické blokování není v ČR nikdo připraven. Vedle toho by bylo takové blokování Internetu málo efektivní a ještě k tomu jednoduáše zneužitelné. Pokud by měl někdo o blokování Internetu rozhodovat, měl by to být soud, ne politické ministerstvo.

Vojtěch Vopařil: "Babiš, potažmo MF, tímto svým krokem zahraniční internetový hazard posílí. Zatímco doteď hrál přes internet malý zlomek hráčů, natož v zahraničí, tímto se tomu udělala taková reklama, že čísla jistě hodně porostou. Otázka obejití této regulace je přitom velmi jednoduchá a pohybuje se v řádu minut, stačí použít šifrovanou VPN v nové Opeře nebo Tor Browser (zákaz plateb se pak obejde třeba přes Bitcoin). Taktéž hazardní firmy jistě rychle vydají mobilní aplikace, které si s tímto hravě poradí. Na druhé straně vydají internetoví poskytovatelé velké peníze na pořízení nové techniky na analýzu datového toku (u šifrovaného zcela na nic) a následně si vynaložené prostředky vezmou od uživatelů internetu. Na to se dá říci jen jedno, "bravo mocnáři!". ... Poručíme větru, dešti. Možná je za tím i snaha Babiše a dalších mít moc kohokoli zlikvidovat. Když budou ve státě zákony, které jsou nesplnitelné, bude pro něj velmi jednoduché se vypořádat s konkurencí. Pokuty, pokuty a konkurenci dovede ke krachu."

Návrh blokování Internetu, v úterý 24.05.2016, schválil senátní výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Vyjádří se k němu ještě Senát a konečné rozhodnutí provede prezident Miloš Zeman. Panové, nevyrobte zase nějaký legislativní paskvil, který bude více škodit, než sloužit a nadělá nám ve světě jen ostudu!



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');


Jan Pravda 26-05-2016 17:17 4,249

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.