Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Klinika; zákon pro všechny!

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Klinika; zákon pro všechny!Nedávno mně napsal kamarád, že ubytovna pro flákače a narkomany Klinika, je typická ukázka pravdoláskařských havloidů - ocenit a vyznamenat jednoznačné porušování zákona. Tedy, načerno užívané budovy za nevšímavosti a požehnání státních orgánů. To je v ČR definitivní konec právního státu. Teď mu dávám za pravdu.
Nedávno mně napsal kamarád, že ubytovna pro flákače a narkomany Klinika, je typická ukázka pravdoláskařských havloidů - ocenit a vyznamenat jednoznačné porušování zákona. Tedy, načerno užívané budovy za nevšímavosti a požehnání státních orgánů. To je v ČR definitivní konec právního státu. Teď mu dávám za pravdu.

Kromě těchto flákačů na Klinice vyvíjejí tam aktivitu také squatteři. Ale i oni by si rovněž měli uvědomiut, že ani v České republice lidské právo na squatt skutečně ze zákona neexistuje! Avšak (a to je již v českém zákoně) měl by se stát o tuto nemovitost starat tak, aby neztrácela hodnotu a nechátrala.

Policie vvčera (v úterý) pozdě večer ukončila akci v pražském sociálním centru Klinika poté, co v ní anonym nahlásil bombu. V budově ji nenašla. Část aktivistů Kliniku odmítala opustit, policie však většinu dostala ven. Následně budovu předala i s lidmi připoutanými na střeše vlastníkovi, tedy státu. Aktivisté se krátce poté na Kliniku vrátili. Na policii jich skončilo 16, jsou podezřelí z přestupku.

Co bude dál? Policie akci ukončila, protože došlo k předání budovy oprávněnému subjektu - státu. Squatteři a jejich podporovatelé (přišla jich před Kliniku asi stovka) by měli ctít český zákon a podle toho se chovat!

Bursík, Kocáb, Stropnický ml., a jiní, by místo žaloby na stát ohledně návštěvy čínského prezidenta a nedodržování lidských práv v Číně měli se starat o tuzemské problémy! Měli by podat žalobu na stát kvůli nedodržování ústavního pořádku v případě neoprávněného užívání Kliniky.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz
  • Foto: V. Pexa

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');



Kvido 25-05-2016 08:52 4,289

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.