Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Na Zemana pálí mediální kalašnikovy

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Na Zemana pálí mediální kalašnikovyNelze přehlédnout, že hlídací pes demokracie, tedy nezávislá a svobodná média, začínají místo zpráv šířit propagandu. Zamlčování, vytrhávání z kontextu a překrucování v éře internetu, to je nepochopitelné. Lidé si 25 let od pádu totality začínají uvědomovat, že pravda je nejpravděpodobněji opakem toho, co média tvrdí.
Nelze přehlédnout, že hlídací pes demokracie, tedy nezávislá a svobodná média, začínají místo zpráv šířit propagandu. Zamlčování, vytrhávání z kontextu a překrucování v éře internetu, to je nepochopitelné. Lidé si 25 let od pádu totality začínají uvědomovat, že pravda je nejpravděpodobněji opakem toho, co média tvrdí.

Bude vhodné připomenout, co se stalo. Studentka na mítinku v Tišnově Zemanovi poděkovala za občany České republiky, že dobře vykonává funkci a zeptala se, jakou mají občané možnost zbavit se premiéra Sobotky, protože „určitě nestojí za český národem, ale proti němu“ (krácená verze dotazu).




Po potlesku v sále Miloš Zeman reagoval těmito slovy: „Tak… Chcete-li se zbavit jakéhokoliv politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta. A to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta, a ta se jmenuje kalašnikov.“

Autentický prezidentův výrok tedy reaguje na otázku z publika týkající se premiéra Bohuslava Sobotky, nicméně zmiňuje jakékoliv politiky, prezidenta včetně. Z citace jasně vyplývá, že Zeman nevybízí k odstranění premiéra. Naopak hovoří obecně, o všech politicích.

Tedy i Zemana lze odstranit nedemokraticky. Zeman přece řekl, pokud se vám nelíbím, nemusíte čekat na volby a zvolte nedemokratickou cestu, čím nespíš mínil českou variantu majdanu. Zaujatá média toto ovšem zamlčují.

Místo objektivního zpravodajství tady máme neosvazáckou propagandu, která na Zemana pálí z mediálních kalašnikovů. Běžné jsou metody, jako lež, vytrhávání z kontextu, částečné zatajování, překrucování. Nezávislá občanská média na internetu si obrazně mnou ruce. Získávají důvěryhodnost tím, že informují pravdivě.

Současná vláda by se měla začít bát svobodných voleb. Před hněvem ozbrojených občanů je už dávno zajištěna. Nejviditelnější je ozbrojená ochranka politiků.



  • Autor: Jan Pravda
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 27-01-2016 08:54 5,628

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.