Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Covid-19; varování epidemiológů se projevuje?

KvidoKvido Přidáno před 2 letykoronavirus
Covid-19; varování epidemiológů se projevuje?A máme v ČR to, co předpokládali mnozí odborníci z řad epidemiologů, např. prof. Prymula. Včera (pondělí 3.ledna 2022) bylo evidování 9333 prokázaných onemocněním COVID‑19 podle hlášení KHS, což je nejvíce od 21. prosince 2021.
Mírně narostl rovně počet hospitalizovaných. V nemocnicích se aktuálně léči na Covid-19 větší počet nemocných, a to 2811, z toho 535 z nich je v těžkém stavu.

Dalo se to tedy očekávat, jelikož epidemiologové již před čtrnácti dny avizovali, že koronavirus v ČR zdaleka nekončí a neslábne.
Přitom mnohé zprávy v médiích, potažmo rétorika politiku, anoncovala zmírnění epidemie covidu u nás.

Stačilo se však poohlédnout k sousedním státům, abychom věděli, že tamní nárůst onemocněníé covidem se rapidně zvyšuje. Přitom již 29.12.2021 také Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala, že další nová varianta koronaviru - omikron se pravděpodobně začne šířit v mezinárodním měřítku. WHO upozorňovala, že omikron představuje „velmi vysoké“ riziko. V některých oblastech může mít nárůst případů nákazy nemoci covid-19 „vážné následky,“ uváděla v technické zprávě zaslané 194 členským státům.

Podcenili jsme v ČR tato varování? Byly nejnovější restrikce, nařízené novou vládou, dost účinné? V jaké síle představuje současné onemocnění epidemie u nás podíl nové varianty omikron? Na tyto otázky budeme znát brzy odpověď podle dalšího vývoje zákeřné nemoci.

Foto titl.: Repro: mzcr.cz/covid-19
Kvido 04-01-2022 10:25 1,694

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.