Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Komunisté nám to osolí?

KvidoKvido Přidáno před 3 letyz domova
Komunisté nám to osolí?Komunisté zřejmě chtějí na sebe ještě vyrazněji upozornit. Jejich trumfem je, že prý nepodpoří ve Sněmovně stávající menšinovou vládu, která bude opět žádat o prodloužení nouzového stavu. Dnes o tom právě (dopoledne) jedná širší vedení KSČM.
Průzkumy nedávají komunistům příliš šancí prosadit se opět v nastavajících parlamentních volbách 2021 v říjnu. Balancuji totiž zatím na pěti procentech. Asi z tohoto důvodu hodili do politického kotle nová polínka.
Prvním bylo v podobě vyžadování na vládě, aby dala naší armádě desetimiliardovou částku. Tento požadavek jim vláda splnila na polovinu (5 miliard). Nyní komunisté dále přitvrdili.
Druhým polínkem pod politickým kotlem je sdělení KSČM, že další opatření v souvislosti s epidemiologickou situací v ČR jsou zbytečná. Proto komunisté zřejmě nouzový stav (vláda navrhuje další prodloužení) už pravděpodobně nepodpoří.
Vedle toho má dnešní jednání širšího vedení KSČM rozhodovat také o naplňování takzvané toleranční dohody uzavřené s hnutím ANO. Jinými slovy - hrozí dokonce, že KSČM m ůže vypovědět toleranční smlouvu. To by znamenalo těžkou ránu pro vládu, potažmo ANO i ČSSD.
Takže nám to komunisté "pěkně" osolí?
Zatím to ještě není tak horké, jak to vypadá. Lišák, předseda Filip, jako advokát, dokáže v politice pěkně kličkovat a chytračit, což patří k politické taktice a nikdo by ho za to neměl kritizovat. Využívá pouze momentální situace. Ale pozor, neměl by ohrozit - nesouhlasem s prodloužením nouzového stavu - zdraví našich občanů. Situace s narůstajicímo počty nakažených lidí je v ČR dosud stále velmi vážná a nejhorší v Evropě!
Obětovat popularitu KSČM na úkor zdraví spoluobčanů přece jen nakonec předseda Filip nebude.
Kvido 05-02-2021 11:26 2,703

1 komentář

Napsat komentář

G
  • Kvido
    Kvido
    Nezlobte se, ale je to příliš velké vyvolávaní diskuze a upozorňování KSČM na sebe. Či zneužití pandemie koronaviru!
    Odpovědět - 09-02-2021 14:13:44