Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vědí o tom v T-Mobile?

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Vědí o tom v T-Mobile?Jako klient sítě T-Mobile jsem obdržel za poslední půlrok dvě podivné SMS zprávy od adresáta 2563 - Supermarket. Jde zřejmě o podvodné jednání. Problém vysvětluje a řeší T-Mobile Praha.
V této zprávě se píše:
Supermarket vám zaslala pripomenuti tykajici se vašich vyher z naseho zari slosovani (02.01.2021). Vyhra je pripravena k odberu: http://b.l7pz.com/WbDBk
Samozřejmě, uvedená URL adresa není zabezpečená, jde o podvod šméjdů, kteří se snaží získat finance za placené kliknutí na tento odkaz.
Po kliknutí na odkaz se vám nic neobjeví, jen bílá stránka!!!
Domnívám se tudíž, že jde o podvod!
Doporučuji, buďte opatrní! POZOR tedy, jestliže se vám v mobilu něco podobného objeví, nepřenášejte takovou URL adresu do svého webového prohlížeče. V žádném případě na odkaz neklikejte a z mobilu tuto SMS zprávu vymažte.
A otázka na T-Mobile, nemůžete takové SMS zablokovat? Myslím, že ano. Víte o těchto podvodech?
Odpověď T-Mobile:
Děkujeme za upozornění na uvedený případ. Obsah zasílaných zpráv nesmí operátor sledovat, takže spoléháme především na zpětnou vazbu od uživatelů.
Podle čísla tzv. zkrácené volby (2563) jsme identifikovali, že zprávy přicházejí od jednoho ze zahraničních SMS agregátorů. V takových případech ihned kontaktujeme daný subjekt, aby závadný provoz zablokoval. Pokud tak neučiní, jsme schopni zablokovat veškerý provoz od takové společnosti.

Jiří Janeček
Senior Public Relations Specialist
T-Mobile Czech Republic a.s.
Kvido 19-01-2021 13:23 4,889

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    vazon
    Myslíš, že si to tady t-mob přečtou?
    Odpovědět - 20-01-2021 11:12:45