Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prodej potravin; proč roste rabat?

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Prodej potravin; proč roste rabat?Nyní, v korona době pozoruji, že tzv. obchodní přirážky, tedy rabaty (rozdíl mezi cenou, za kterou obchodníci zboží kupují od dodavatelů a cenou, za kterou zboží prodávají) nenápadně vzrostly!
Tato situace nastala ponejvíce již v roce 2014. Podle Miroslava Koberny z Potravinářské komory ČR, zmíněné rabaty jsou v Česku vyšší než v západní Evropě.
V současné době koronaviru spotřebitelské ceny potravin rostou. Koronavirus totiž narušil mezinárodní obchod a potraviny v českých obchodech začaly znatelně zdražovat.
Tohle lze pochopit. Protože (bohužel) Česká republika je závislá na ovoci a zelenině z dovozu. Ze Španělska se vozí broskve či jahody, z Itálie pak jablka, hrušky nebo například i meruňky. Ale co další zboží od tuzemských dodavatelů, které je také stále dražší? Máslo, pečivo apod. Podívejte se na graf (za duben 2020) Českého statistického úřadu:

Prodavačka potravin jednoho obchodního řetzězce mně dnes u pokladny řekla: "Jo, jo, je vidět, že rabat nám roste, takže ceny se přidávají podle druhu zboží ne již o koruny, ale desetikoruny."
Ale proč, vždyť prodejny potravin (malé i velké) byly v provozu i v době koronaviru a nepřetržitě. Žádné omezení jako třeba restaurace a služby obchody s potravinami neměly! Nevznikly jim tudíž škody. Takže se pozvolnja obohacují neprávem. Kdo mně to vysvětlí?
Kvido 15-12-2020 12:59 1,746

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.