Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Restrikce, kdo je bude kontrolovat?

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Restrikce, kdo je bude kontrolovat?V těchto dnech prožíváme největší zdravotní krizi v moderní historii České republiky (ČR). Kromě jiných aspektů je možno pozorovat, jak (ne)rozumná česko-moravsko-slezská společnost u nás je. Jestli je zodpovědná, rozuzmná, či bezohledná a hloupá.
Kromě toho, že prý asi třetina občanů ČR patří mezi plošné odmítače roušek a respirátorů, je mnoho občanů laxních k dodržování základního pravidla - odstupu při kontaktu s větším počtem osob. Konkrétně mám na mysli fronty v obchodech.
Jak to vypadalo dnes, 28.10.2020 (státní svátek). Obchody nad 200 metrů čtverečních byly zavřené, tedy supermarkety. Mnozí lidé (kteří nepočítali se svátkem a nepředzásobili se) obléhali malé prodejeny, a zde stáli v delších frontách. Většinou bez odstupů mezi sebou, tedy nedodrželi nařízené 2 metry! Takže lhostejnost a bezohlednost!
Tohle nerespektování vládního nařízení snad nyní částečně omezi další restrikce:
Od 28.10.2020 (středeční půlnoci) začínají platit další opatření, která mají zamezit šíření koronaviru. Platí zákaz vycházení po 21:00 do 04:59 dalšího dne s výjimkami a omezena je i otevírací doba obchodů:
Omezení prodeje
Obchody musí od 20:00 mít zavřeno.
Obchody musí mít zavřeno v neděli.
Výjimky:
otevřeny mohou být čerpací stanice, prodejny na letištích či nádražích, lékárny
restaurace mohou dál prodávat přes okénko do 20:00 hod.
Naskýtá se otázka. Různých restrikcí v rámci koronaviru v ČR neustále přibývá. Kdo bude jejich dodržování kontrolovat? Policie na to rozhodně nestačí! Měla by se kontroly ujat armáda. Myslím, že by to bylo žádoucí.
Kvido 28-10-2020 09:55 1,166

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.