Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nadlidé vystupují na obrazovkách bez roušek

J
Jan Pravda Přidáno před 3 lety
Nadlidé vystupují na obrazovkách bez roušekVnímání nebezpečí koronaviru se ve společnosti změnilo. Nemalý vliv na zlehčování pandemie mají tváře z obrazovky. Mluvicí hlavy moderátorů ve studiích nemají roušky, přestože se jedná o vnitřní prostory budov. Výsledek? Na jednu stranu osobním příkladem motivují lidi k porušování platných nařízení. A na druhou stranu nadlidé bez roušek donutí k demisi ministra zdravotnictví, který ve venkovním prostředí neměl roušku. Dvojí metr v praxi.

Běží večerní zprávy. Nadlidé bez roušek donutí "k odstoupení" ministra zdravotnictví za stejný přestupek, kterého se dopouštějí před kamerami. Kážou vodu, pijí víno. Vzápětí zveřejní něčí vyjádření, že za nedodržování hygienických opatření můžou chaotická opatření vlády. Televizní schizofrenie. Kážou roušky a souběžně veřejně dávají najevo pohrání k nošení roušky.

Po mluvicí hlavě ze studia následuje reportér v terénu. V roušce. Přitom je nejméně dva metry od ostatních. Všechno naopak. Chce se říct podruhé televizní schizofrenie.

Nicméně v hlavní zpravodajské relaci veřejnoprávní televize nastala od pondělí 26. 20. 2020 změna. Místo dvojice moderátorů je ve studiu místo obvyklé dvojice jen jedna osoba. Hygiena a bezpečnost alespoň takto. Pochybuji, že se studio při výměně moderátorů dezinfikuje. Aspoň pocit bezpečí pro moderátorskou dvojici.

Že by veřejnoprávní instituce motivovala v nošení roušek? Ani náhodou, pravidla pro nadlidi jsou přece jiná. Domnívám se, že mluvící hlavy ve studiích mají používat ochranu dýchacích cest. Nejen pro motivaci obyvatel. TV studia jsou vnitřní prostory pro které platí nařízení vlády stejně, jako např. pro obchodní centra.

Ptám se jako běžný občan. Kde jsou represe? Proč moderátoři ve studiích nedostali po každém vystoupení desetitisícovou pokutu? Proč se proti aroganci novinářů neohradí vláda, ministr Hamáček, ministr Primula, tedy ti nejpovolanější? Proč tyto nadlidi z TV obrazovky nekritizující lékaři? Při jarní vlně epidemie roušky ve studiích TV zpráv nebyly problém. Tehdy televize dokonce zavedly jistou společenskou normu a to sladění roušek se zbytkem oblečení.

Uplatňování dvojího metru se nakonec otočí proti těm, co ho aplikují. Lidé přestávají věřit úplně všemu, nepřetržitě aplikovaný dvojí metr na cokoliv vnímají jako lhaní o úplně všem. Ve výsledku se společnost radikalizuje a jednou nespokojenost obyvatel vybuchne. Nesametově, jako výsledek dvojího metru.

Jan Pravda 26-10-2020 21:56 1,894

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    prompume2
    Допустим, вы обладатель нового интернет-проекта, который имеет приятный современный дизайн, удобную навигацию и полезную для клиентов рекламную информацию. Но до сих пор нет гостей на сайте. Что делать? Если вы владеете собственным делом мы поможем вам создать продающийся сайт. Науке давно известно, ни одно реальное либо виртуальное предприятие не может продвигаться независимо. Всякой фирме необходимо помощь в приобретении популярности, а во Мировой компьюторной сети без нее безусловно не обойтись из-за бешеной конкуренции.Мы занимаемся разработкой веб портала . Мы готовы запустить полновесный проект в течение нескольких рабочих дней. Выключая оформления отделанных веб-сайтов, мы выполняем сервисы технической содействия: уместное продление хостинга и вашего домена, добавление наполнения на интернет-сайт, публикация новостей. Наши услуги позволят вам стать фаворитом на просторах инета.

    Расскрутка сайта в США скидка
    Odpovědět - 16-05-2021 23:25:36