Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Komplot proti Prymulovi? (aktualizováno)

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Komplot proti Prymulovi? (aktualizováno)

Bulvármí Blesk.cz (obsahu těchto novin, jako každého bulváru, lze věřit jen částečně, vyhledává senzaci, nadsázku) napsal, že ministr zdravotnictví Prymula byl v rozporu z vládním zákazem v restauraci na pražském Vyšehradě. Ale to je nepřesnost a lež. Vládní nařízení obsahuje text, že vláda „zakazuje přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb (jídelny, restaurace, hospody, bary)“, netýká se to ministrů.


Takže ještě jednou - vládní nařízení tudíž vůbec nenařizuje vládním činitelům, kam mohou a nemohou během pandemie chodit a jednat!

1/ Myslím, že je přehnané, když vláda hned po uveřejnění bulvárního deníku, udělala unáhlené závěry. Premiér Babiš se měl zpočátku zastat ministra Prymuly a věc nechat prošetřit! Místo toho sdělil:"... to co se stalo je treagedie, nepřípustené...". Co se stalo? Ví to přesně Babiš? Či spěchal s unáhleným verdiktem "... Prymula musí rezignovat...", protože se bál kritiky opozice?

2/ Tudíž, premiér a vláda nedokázali v aktuální vyhrocené epidemiologické situaci umravnit argumentami Blesk.cz, aby přicházel s takovou "zaručenou zprávou o panu Prymulovi".

3/ V této souvislosti je nutné vzít v úvahu, že restaurace, kde se konalo pracovní setkání ministra Prymuly s dalšími osobami (Faltýnek, Havrlant ...), nebyla v inkriminovanou dobu vůbec veřejnosti přístupná. Faltýnek a ostatní tedy byli výhradně soukromými hosty provozovatele.

4/ Kdo tedy sdělil parapazzim Blesk.cz, že se taková sešlost v oné restauraci koná? Následně Blesk.cz vyvolal tuto nepravdivou aféru zavádějícím textem? Mimochodem, tento neprofesionální výtvor novinářů Blesk.cz měla v ČT24 rozebrat odbornice - ředitelka sociální fakulty UK, katedry žurnalistiky Hejlová. Ta však diskutovala před kamerou o skandálu prázdné fráze o politice, které byly k aféře irelevantní.

5/ Ministr Prymula a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek byli v restauraci Na Vyšehradě ve středu (21.10.2020) pozdě večer, kdy ještě další zpřísněná vládní opatření neplatila!!!

6/ A pokud jde o roušku? Při odchodu z restaurace ji nemusel ministr mít. A jestli si prof. Prymula nasadil roušku až v autě, a nikoliv při míjení svého spolupracovníka u auta, je zcela jedno, protože šlo o několik vteřin.

Aktualizováno (25.10.2020) Podle ČTK, ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant, který byl na schůzce s prof. Prymulou řekl: "Nebyl jsem nikde v restauraci ... bylo to v takovém uzavřeném salonku," řekl Havrlant. Podle něj restaurace byla zavřená a byla v ní tma. "Jestli tam byly další schůzky nebo další jednání k jinému tématu, nevím," řekl Havrlant. Nedomnívá se, že by porušil nějaké nařízení. "Já ten pocit nemám, ani v tu chvíli jsem ten pocit neměl. Šel jsem prostě na jednání, nebyl zákaz vycházení. Přijel jsem tam a měl jsem respirátor," řekl Havrlant. Dodal, že respirátor měl po celou dobu jednání. "Mám už nějaké roky, takže se musím taky nějak chránit," uvedl ředitel.

Celá aféra vypadá jako komplot někoho, kdo chtěl ministra Prymulu dostat do aféry, bohužel naši politici a vláda na to (zatím) naletěli.

Kvido 25-10-2020 11:39 4,680

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.