Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zamyšlení; lékaři do Senátu?

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Zamyšlení; lékaři do Senátu?

V České republice máme dlouhodobě nedostatek lékařů. A nyní v situaci koronaviru, kdy jsou mnozí v karanténě, je nedostatek těchto zdravotníků bolestně znát. Zaraží mě proto, že doktoři se aktuálně ucházejí o post v Senátu.


Do druhého kola sed ucházejí o mandát v Senátu např. MUDr. Jiří Mašek, kandiduje za ANO v obvodu: 45 (Hradec Králové), MUDr. Igor Karen, kandiduje za ANO v obvodu: 42 (Kolín).

Myslím, že lékaři, odborníci, by měli sloužit nám občanům ve své odborné profesi. Jednoduše protože je jich v současné době málo v nemocnicích apod. Také při své promoci přisáhali, že budou zodpovědní vúči své profesi. To se ovšem, bohužel, u mnohých vystudovaných mediků neděje.

Výjimka je u dosavadního senátora a pro tyto volby kandidáta Petra Koliby (ANK 2020, dříve ANO), v obvodu 72 (Ostrava-Poruba). Ten post senátora v obvodu Ostrava-město v prvním kole neobhájil, nezískal ani tři procenta hlasů. Jakoby si to voliči uvědomili, že lékař patří do zdravotnictví a nikoli na úřad! .

Ve druhém kole senátních voleb v Ostravě - městě, se utkají kandidát hnutí ANO ing. Zdeněk Jiříček. obvod č. 72, Ostrava-město, ředitel Psychiatrické nemocnice v Opavě a jeho soupeřem ve stejném obvodě bude kandidát ODS doc. MUDr. Ondřej Šimetka, Ph.D., MBA, Fakultní nemocnice Ostrava.

Tedy i v tomto ostravském obvodě, opět převládají lidé ze zdravotnictví!!! To je jeden příklad z mnohých. Lidé, voliči, uvažujte rozumně. A možná také, zda není v malé České republice vůbec senát zbytečný...

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 07-10-2020 08:12 1,436

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.