Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pompeo; také falešné řeči

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Pompeo; také falešné řeči

Ministr zahraničí USA - Mike Pompeo mě zklamal. V jeho proslovu v Plzni a v Senátu ČR bylo několik falešných glos.


Návštěva ministra zahraničních věcí USA - Mike Pompea nás, malý stát, jistě může těšit. I jeho pochvala, jak přistupujeme k bezpečnosti své země.

Pompeo vyzvedl sice americké vojáky, kteří na konci druhé světové války osvobodili část Československa, a varoval před zkreslováním dějin. Byl však falešný v tom, že vůbec nezmínil popravdě, jak to bylo s osvobozením Prahy a celého Československa.

Když mluvil Pompeo o mezinárodní politice, zmínil, že v oblasti energetické bezpečnosti by bylo nebezpečné, abychom byli závislí na Číně nebo na Rusku. Ještě dobře, že premiér Babiš byl v této záležitosti opatrnější a svůj názor a řešení ponechal na pozdější dobu

Pompeo rovněž naznačil, že bychom neměli zdanit americké firmy, které u nás podnikají (pozn. autora - pobírají od nás zisky a my z toho nic nemáme).

Z toho je vidět, že Pompeovi šlo při této návštěvě Prahy hlavně o obchodní záležitosti. Připravoval půda pro další jednání.

Ukázalo se rovněž, že náš pan prezident Zeman není pravděpodobně pro Američany důvěryhodný. Pompeo to naznačil velmi krátkou schůzkou i zpožděním, jimž se na schůzku s prezidentem Zemanem dostavil.

Foto titl.: Jakub Plíhal

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)

Kvido 13-08-2020 11:14 1,324

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.