Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Severní Morava; opět roušky i respirátory?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Severní Morava; opět roušky i respirátory?Od pátu 17.07.2020 musí podle epidemiologů nosit lidé na celé severní Moravě roušky v dopravě MHD a uvnitř budov. U lékařů a v nemocnicích mají mít respirátory. Scházejí přesnější informace.
Nařízení pro severní Moravu přišlo vlastně okamžitě. Nebyl sdělen termín od kdy platí. to pochopitelně kritizovali např. pořadatele Nefestivalu v Ostravě-Dolních Vítkovicích, ale také mnozí podnikatelé. Ministr se za to druhý den, v sobotu 18. července omluvil.
Ale přetrvávají další nevysvětlené informace. Jak bylo publikováno v České televizi (grafika zpřísněných opatření koronaviru), lidé mají nosit u lékařů v ordinacích a v nemocnicích respirátory.
Zpočátku bylo publikováno, že to mají být respirátory filtrační třídy FF2P, později bylo uváděno používání respirátorů.
Doporučovaný respirátor je vyroben z netkané textilie, má filtrační třídou FFP2, což odpovídá normě EN149: 2001+A1 2009 a EN14683:2019, unisex. Prodává se např. na E-shopu Alza.cz v balení, které obsahuje 5 kusů za 495 Kč včetně DPH, jeden kus by měl stát 99 Kč včetně DPH.
Nikde jsem se však nedozvěděl, jestli tohle zdravotničtí pracovníci (tedy i lékaři) mají od lidí v ordinacích (např. obvodního lékaře) vyžadovat. Podobně i v nemocnicích, v případě přicházejících návštěvníků.
Jasné není také, zda jsou respirátory k dostání v kamenných obchodech, aby lidé nemuseli čekat na zásilku z E-shopu.
Takže, koordinace zpřísněných hygienických nařízení na severní Moravě fakt skřípe! Nedivme se potom, že mnozí občané na to nadávají. Nehledě k tomu, že od ohniska nákazy - Karvinska - je třeba Bruntál a Jeseník daleko, aby zde platila stejná restriktní opatření
Kvido 19-07-2020 10:41 1,626

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.