Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavirus; politická rozhodnutí mají přednost?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Koronavirus; politická rozhodnutí mají přednost?Když se včera (28.04.2020) projednávalo v Poslanecké sněmovně ukončení nouzového stavu v ČR z důvodu pandemie coronavirusu, nabyl jsem dojmu, že jedině politici mají patent na rozum. Že jedině oni mouhou rozhodovat o zdraví občanu našeho státu. Oni si to zřejmě také myslí, avšak jsou na velkém omylu!
Bohužel naše legislativa jim to umožňuje, viz. ministerstvo zdravotnictví má malé slovo podle rozhodnutí soudu z minulých dnů. Na včerejším zasedání Poslanecké sněmovny se martně snažil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vysvětlit stávající situaci u nás. Patří mu přesto pochvala, jak jednoduše, za pomoci faktů epidemiologů apeloval na poslance, že mají hlasovat o ukončení nouzového stavu v termínu 25. května 2020. Nic nemomohly arkumenty, že rozvolňování před tímto termínem by mohlo přinést v naši zemi další nárůst onemocnění epidemii Covid-19. Řekl, že restriktivní opatření v nouzovém stavu jsou spojené nádoby. Uspěchané ukončení nouzového stavu by, podle Vojtěcha, mohlo přinést v našem státě další, druhou vlnu epidemie. A to přesto, že už sedmý den (od 13.04.2020) statistika oznamuje výskyt nakažených osob méně než sto.
Podle mě, vláda zvládá epidemii převážně dobře. Opozice, tvrdí, že to dělá dobře, ale s chybami. Ty chyby vidím také já.
1/ Problémy s nedostatkem roušek, i když později vyřešeny.
2/ Problémy s odškodněním podnikatelů. Jak včera řekl poslanec Stanjura (ODS) fraškou je, že povolený odklad sociálního a zdravotního pojištění (do června 2020), musí podnikatele uhradit do konce letošního a navíc se 4% úrokem. To je fakt výsměch této pomoci!!!
A ještě jedna perlička ze včerejšího jednání Poslanecké sněmovny ČR. Pan Fiala (ODS, předseda) neustálý kritik vlády, navrhoval ukončení nouzového stavu do 7. května 2020. Prý to bere jako vyhovění vládě (milost pozn.red.). Ale, proboha, nejde o vládu, to se týká zdraví nás občanů. Takové včasné ukončení nouzového stavu v ČR by mohlo zdraví lidí ohrozit!!!
Nakonec dospěli poslanci ke schválení ukončení nouzového stavu do 17. května. Tedy celkem rozumný kompromis, avšak ne zcela odpovědný. Prostě, je smutné, že hlavní slovo v otázce zdraví občanů mají v naši zemi politici, nikoli odborníci. Doufejme, že další projednávání tohoto legislativního problému přinese přijatelnější výsledek.
Foto titl.: Blesk.cz
Kvido 29-04-2020 09:10 1,543

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.