Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Seniorům poslali roušky, ale neuspěchat!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Seniorům poslali roušky, ale neuspěchat!Všichni senioři v Ostravě - Porubě obdrželi dnes (15.04.2020) prostřednictvím České pošty balíčky s rouškami. Podle dnešního sdělení ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha „Situace je teď dobrá, za včerejšek máme přes 5867 vzorků a 82 záchytů. To je poměrně pozitivní číslo. Nesmíme se ale nechat ukolébat.”
Je třeba poděkovat starostce Ostrav - Poruba, že se postarala o nutnou zásilku roušek všem důchodcům v tomto obvodu. Na druhé straně nelze zlehčovat průběh nákazy coronavirusu (Ostrava celá eviduje ke dnešku 270 nakažených pacientů). Proto varování ministra Vojtěcha je na místě.
Počet potvrzených případů nákazy koronavirem (počet případů covid-19) v České republice stoupl ke dnešnímu ránu na 6151, přibylo 82 nakažených.
I když je podle expertů tato situace celkem příznivá, tedy sestupný stav výskytu onemocnění, některá připravovaná opatření v současném nouzovém stavu jsou, myslím, unáhlená.
1. etapa: 22.duben 2020
Řemesla, farmařské trhy, autobazary - zde je uvolnění provozů rozuzmné, ale neříká se, jak organizovat! Odstupy kupujících apod.
Venkovní aktivity profesionálních sportovců - zde hrozí větší míra přenosu nákazy. Sportovcí se potí, pak pojedou třeba tramvaji, autobusem domů. Špatné rozhodnutí!
Svatby do 10 lidí - zde hrozí větší míra přenosu nákazy!!! Špatné rozhodnutí!!!
2. etapa: 27.duben 2020
Provozovny do 200m čtverečních (nesmí být v nákupních centrech) - zde pomůže uvolnění provozu mnohým podnikatelům, ale rovněž se neříká, jak organizovat, odsetupy kupujících.
3. etapa: 27.duben 2020
Provozovny do tisíc metrů čtverečních
Autoškoly - dva lidé s rouškami v autě, OK
Posilovny a fitness - zde je uvolnění uhozené! Co je to za fitness bez sprch a WC? To vláda neví, jak moc se lidé v posilovně zpotí? A pak pojedou MHD? A má být ve fitness zákaz sprchy? Prý se viry drží ve vlhku, ale copak se tam řádně nenamydlí všichni? Špatné rozhodnutí!
Kvido 15-04-2020 10:10 1,382

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.