Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nervózní opozice a celkem klidný, pohodový Babiš?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Nervózní opozice a celkem klidný, pohodový Babiš?Důvěrný či nedůvěrný audit ( kauza Babiš) Evropské komise (EK) z konce listopadu 2019, mají příslušné české úřady a dějí se zajímavé věci. Babišovi rostou preference, protože lidového dobrodince chce někdo sesadit. I když opozice a pravdoláskaři říkají, že nyní dostal, co si zasloužil, a má skončit.
Důvěrný či nedůvěrný audit (kauza Babiš) Evropské komise (EK) z konce listopadu 2019, mají příslušné české úřady a dějí se zajímavé věci. Babišovi rostou preference, protože lidového dobrodince chce někdo sesadit. I když opozice a pravdoláskaři říkají, že nyní dostal, co si zasloužil, a má skončit.
Spíše bych dal na veřejnost, která vnímá premiéra Babiše kladně (vyšší důchody, lepší výběr daní, atd.) a selský rozum říká: Jaká pak kontrolní komise poslanecké sněmovny k průběhu auditu EK, když nikdo z veřejnosti tento audit nečetl (rozpor č.1)? Je důvěrný a nesmí být zveřejněn, potvrdilo to ministerstvo pro místní rozvoj paní Dostálové.
Samozřejmě, opozice je tu od toho, aby vládu kontrolovala, ale to se musí dít slušnou politickou kulturou a podle platných sdělení a nařízení. A tohle jaksi opozice (ODS, STAN, KDU-CSL) očividně nerespektuje. Proto to kritizuji.
Samozřejmě, justice je tu od toho, aby rovněž posuzovala druhou část kauzy Babiš tzv. Čapí hnízdo. Tato věc se řeší u soudů už 3,5 roku (rozpor č.2). Co dělali státní zástupci a policie celou tuto dobu? Když kauza byla zastavena a nyní zase obnovena. Takže Česko má opět trestně stíhaného předsedu vlády! To je světový justiční unikát! Prostě, Babiš má problém ve věci auditu o nekalém čerpání evropských dotací i střetu zájmů.
Přesto premiér Babiš je, zda se, v klidu a opozice se může vzteky roztrhnou. Pan Fiala z ODS se už viděl premiérem místo Babiše...
Babiš totiž mj. ví, že audity nic nevyřeší. Vždeť po zprávě OLAF k podobným věcem z loňského roku není ani slechu…protože její reálně vypovidající hodnota byla nulová. Řešení musí přijít jiné, a to nejdříve do poloviny roku 2020 při respektu českého právního kodexu. Takže žádná panika, vašnosti!
Kvido 05-12-2019 14:16 1,845

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.