Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Moderátor Moravec není ikona!

KvidoKvido Přidáno před 5 lety
Moderátor Moravec není ikona!Mediální analytik Petr Žantovský ve své pravidelné analýze Parlamentních listů napsal: "Moravec je normální novinář jako každý jiný. Co je na něm tak zvláštního? Docela by mě zajímalo, kdyby mi na tu otázku někdo odpověděl".
Mediální analytik Petr Žantovský ve své pravidelné analýze Parlamentních listů napsal: "Václav Moravec je normální novinář jako každý jiný. Co je na něm tak zvláštního? Docela by mě zajímalo, kdyby mi na tu otázku někdo odpověděl".
S Žantovským, který často kritizuje Moravce za jeho vedení rozhovorů s politiky v pořadu "Otázky Václava Moravce OVM", souhlasím. Tentokrát zejména glosování toho, že "novinář, který dělá s někým rozhovor, může to být politik, kulturní pracovník, sportovec, kdokoli, to je jedno, tak by si měl dávat velký pozor na to, aby tam nevtěloval příliš mnoho svých osobních názorů, zájmů a afinit, protože jeho hlavním úkolem je zprostředkovat publiku informace".
Bohužel u Moravce můžeme při otázkách na účastníky rozhovorů pozorovat motivační linku jeho zájmu, které se nekompromisně drží ve snaze vnutit ji respondentům. A to je zásadní chyba takto vedených diskuzí!
To je vše, co Moravec umí, a je to dost málo! Nedělejme proto z Moravce v OVM ikonu a nenahraditelného člověka (viz. chválozpěvy Pavla Šafra z deníku Forum 24.
Pokud pořad OVM má aktuálně takového moderátora, bylo by záhodno změnit tento projekt za jiný diskuzní pořad, určený pro politiky a další osobnosti České republiky, v němž by vystupovalo více moderátorů. Veřejnoprávní médium, Česká televize, má plnit nezávislou funkci. Chtít po jedné osobě v roli Václava Moravce, aby sám plnil v diskuzi všestrannost, různé úhly pohledu na politické události, to je opravdu nad jeho síly.
A k formálnímu designu pořadu OVM? Přehnané aranžmá studia s přejíždějicími elipsami "bublinami" působí rušivě. Někdy elipsy překrývají dokonce hlavy učinkujícíh. Také občasné celkové pohledy z nadhledu na celé studio s učinkujicími a kameramany není funkční, odvádí pozornost diváka. Tento design byl určitě snahou pro zpestření a zvýšení přitažlivosti OVM, avšak výsledek je spíše negativní.
Květoslav (Kvido) Vícha
Kvido 13-07-2019 10:26 1,727

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.