Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ODS zpochybňuje přímou volbu prezidenta?

KvidoKvido Přidáno před 5 lety
ODS zpochybňuje přímou volbu prezidenta?Většinou politici z ODS začínají blouznit, když se v posledních týdnech vyslovují proti přímé volbě prezidenta republiky a chtějí ji vrátit zpět jen do rukou parlamentu? Viz. předseda ODS Fiala (https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fiala-ods-volba-prezidenta-parlamentem-misto-prime-volby.A190708_111847_domaci_kop), nebo poslanec Marek Benda (viz https://www.e15.cz/domaci/zrusme-primou-volbu-prezidenta-dalsi-hlava-statu-nebude-lepsi-rika-poslanec-marek-benda-1360288.
Většinou politici z ODS začínají blouznit, když se v posledních týdnech vyslovují proti přímé volbě prezidenta republiky a chtějí ji vrátit zpět jen do rukou parlamentu? Viz. předseda ODS Fiala (https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fiala-ods-volba-prezidenta-parlamentem-misto-prime-volby.A190708_111847_domaci_kop), nebo poslanec Marek Benda (viz https://www.e15.cz/domaci/zrusme-primou-volbu-prezidenta-dalsi-hlava-statu-nebude-lepsi-rika-poslanec-marek-benda-1360288.
Nyní kritikou prezidenta Miloše Zemana tuto snahu opět potvrzují. Zapomínají však, že svobodná přímá volba hlavy státu je skutečně pilířem demokracie. Jsou tudíž v ODS demokrati? Asi moc ne, protože si myslí, že jen oni mají ten správný patent na pravdu i politiku. Zkráceně - omezovat svobodnou volbu občanů při přímé volbě prezidenta (potažmo i navrhovanou možnost přímé volbu hejtmana), je velmi špatný nápad, který by bez debaty snížil kvalitu demokracie v České republice.

Květoslav (Kvido) Vícha
Kvido 13-07-2019 07:27 1,563

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.