Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Politoco: Eurovolby vyhrálo ANO se šesti poslanci, ČSSD má jeden mandát

J
Jan Pravda Přidáno před 5 lety
Politoco: Eurovolby vyhrálo ANO se šesti poslanci, ČSSD má jeden mandátServer Politico zveřejnil odhad volebního výsledku do Evropského parlamentu. Volební odhad připisuje vítězství ANO se šesti mandáty, následují Piráti se čtyřmi poslanci, ODS má tři místa, po dvou poslancích zasedne za SPD, TOP09 spolu se STAN a KSČM. KDU- ČSL a ČSSD mají po jednom poslanci.
Server Politico zveřejnil odhad volebního výsledku do Evropského parlamentu. Volební odhad připisuje vítězství ANO se šesti mandáty, následují Piráti se čtyřmi poslanci, ODS má tři místa, po dvou poslancích zasedne za SPD, TOP09 spolu se STAN a KSČM. KDU- ČSL a ČSSD mají po jednom poslanci.
Podle serveru mají navrch euroskeptici s 13 poslanci. Poslanci ANO získali téměř 22% , druzí Piráti mají mírně nad 15%, Okamurova SPD 11% hlasů. Nejméně hlasů má Sociální demokracie - mírně nad 6%.
Oficiální výsledky do Evropského parlamentu budou zveřejněny v neděli 26. května 2019 ve 23 hodin.
Jan Pravda 26-05-2019 15:59 1,601

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.