Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zastavme "Neználky" kteří chtějí řídit naše obce

J
Jan Pravda Přidáno před 6 lety
Zastavme "Neználky" kteří chtějí řídit naše obceV médiích a předvolebních kampaních se objevují jak houby po dešti nápady kandidátů do obecních zastupitelstev, které na jednu stranu slibují řešení palčivých problémů, nicméně na druhou odhalují v plné nahotě základní neznalost právního prostředí. Zastavme tyto populisty , neboť naše obce svou naivitou a nevzdělaností přivedou lidově řečeno na buben.
V médiích a předvolebních kampaních se objevují jak houby po dešti nápady kandidátů do obecních zastupitelstev, které na jednu stranu slibují řešení palčivých problémů, nicméně na druhou odhalují v plné nahotě základní neznalost právního prostředí. Zastavme tyto populisty u volebních uren, neboť naše obce svou naivitou a nevzdělaností přivedou lidově řečeno na buben.

Díky nečinnosti magistrátu zažila Praha minulé volební období neuvěřitelnou stagnaci. Nestaví se metro, nové dopravní stavby. Problémy mají některé přetížené úseky tramvajových tratí v centru metropole. Špatným technickým stavem jsou "proslulé" mosty, dokonce i ty nově postavené.

Díky minimální výstavbě cenově dostupných bytů se lidé, kteří našli práci v Praze, stěhují do okolních obcí a denně dojíždí. Příměstská doprava je v časech dopravní špičky na hranici kapacity a nezřídka kolabuje.

Proto mnoho lidí nemá na výběr a usedá do auta, aby dojelo do hlavního města. Po příjezdu do metropole musí zaparkovat, což není jednoduché. Již léta nevznikají nová parkoviště, zejména u uzlů MHD. Místo toho se na ulice rýsují modré čáry a zpoplatňuje se parkování. Prý lék. Zanedlouho se kruh uzavře, modré čáry budou v celém městě. Pokud se nic neudělá, nastane kolaps.

Do tohoto prostředí přichází kandidáti do zastupitelstev a slibují řešení, která odporují platným zákonům, namátkou MHD zdarma jen pro pražany, mýtné pro vozidla mimopražských. Vzpomeňte si, jak dopadli Němci, když chtěli na svých dálnicích jen pro cizince. Vzpomeňte si na Slováky, kteří chtěli pro určité skupiny jízdné zdarma.

V jiných obcích je podobná situace, jen ji nepopisují celostátní média a proto se ji zde nevěnuji. Přesto platí obecné. Zastavme "Neználky" výběrem jiných. Nedovolme, aby nám vládli ti, co budou při správě měst a obcí nevědomě porušovat zákony.

Pokud zmíněné nesmysly plácají kandidáti na placených materiálech, nechme je na pokoji, ať se znemožní sami. Ať vynikne, jací to jsou Neználci.

Nicméně mám výtky k předvolebním rozhovorům. Profesionální novináři tyto návrhy, které odporují zákonům, nedokáží "Neználkům" otlouct o hlavu. Nevím, jak to nazvat, je to servilní nebo naivní žurnalistika? Nebo dokonce přátelská, aktivistická, ne li rovnou nezisková novinařina? Pro mě to je "jen" selhání hlídacího psa demokracie. Už se nedivím, že lidé věří kdejakým blábolům z blogů. Zoufalci u koryt a v redakcích jim říkají ruská propaganda.
Jan Pravda 19-09-2018 08:07 2,516

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.