Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Plagiátorství třetího ministra?

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Plagiátorství třetího ministra?LinkUž třetí ministr Babišovy vlády má průšvih. Česká televize (ČT) rozhlašuje do světa,že ministr obrany Lubomír Metnar ve své diplomové práci z roku 2004 řádně neuváděl citované zdroje. Této organizaci to však nepřísluší tvrdit, navíc plagiátorství může být sporné.
Už třetí ministr Babišovy vlády má v krátké době průšvih. Česká televize (ČT) rozhlašuje do světa,že ministr obrany Lubomír Metnar ve své diplomové práci z roku 2004 řádně neuváděl citované zdroje. Této organizaci to však nepřísluší tvrdit, navíc plagiátorství může být sporné.
ČT sdělila (ale od jakého zdroje se neví (!?), že Metnarova práce sice obsahuje seznam použitých zdrojů, v samotném textu je ale jen velmi málo průběžných odkazů. Nejméně osm stran je úplně převzatých z knihy, nebo je text jen mírně upraven, aniž by bylo jasně vyznačeno, že jde o převzatý text, uvedla televize.
Ti, kteří nařčení budou posuzovat (premiér Babiš a další) by měli vycházet z toho, že obecně lze těžko říct, kdy jde o plagiát, protože například v matematice či fyzice panují odlišná kritéria než v humanitních oblastech. A kdo se vlastně hrabe v plagiátech členů české vlády? Není to třeba někdo z KDU-ČSL?
Od roku 2008 většina univerzit ukládá všechny diplomky na takzvané datové úložiště programu Theses, ve kterém se dají porovnávat. To usnadní práci vysokoškolským učitelům, kteří práce posuzují. Podobný systém evidence diplomek existuje ve Velké Británii. Člověk, který vydává cizí práci za svou, se absolutně znemožní a navíc musí z univerzity odejít.
Ale tohle platí během studia. Pokud se v závěrečné diplomce zjistí podobná pochybení, nelze takového člověka šmahem odsoudit. Vždyť poctivě studoval čtyři, či šest let! A některý nedostatek při neuvádění zdrojů v diplomové práci nelze přece brát hned jako záměr. Tohle je očividně krok proti dobrým mravům, čili takového "podezřelého" člověka potrestat vyhazovem z čehokoli! A v případě členů vlády, a jejiích ověřování diplomových prací, je to velmi podezřelé a zvláštní, kdo tuto akci spouští. To již ČT nesdělila, jako vždy poloviční informace a zmanipulovaná!
Kde si můžete ověřit svoji diplomovou práci:
https://theses.cz/
https://pravydiplom.cz/
Kvido 25-07-2018 04:17 2,428

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.