Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Hrůza. Lidi nevolí ty, co jsou jim vtloukáni do hlavy

J
Jan Pravda Přidáno před 6 lety
Hrůza. Lidi nevolí ty, co jsou jim vtloukáni do hlavyPřipadám si jak v roce 1986. Kolem mne byla realita, o které média mlčela. Ve škole jsem odříkal povinné mantry, kterým jsem sice nevěřil, ale chtěli je slyšet. Pravdu jsem hledal na Svobodné Evropě nebo v diskuzích v rodinném kruhu či s kamarády v hospodě.
Připadám si jak v roce 1986. Kolem mne byla realita, o které média mlčela. Ve škole jsem odříkal povinné mantry, kterým jsem sice nevěřil, ale chtěli je slyšet. Pravdu jsem hledal na Svobodné Evropě nebo v diskuzích v rodinném kruhu či s kamarády v hospodě.

Novinářům mainstreamu věří v Evropě čím dál méně lidí. "Hlídači demokracie" básní neomarxistické bludy, které nefungují a mlčí o problémech, které jsou kolem běžných lidí. V rámci šílenosti jménem politická korektnost říkají některým věcem jinak s nadějí, že přejmenování vše vyřeší.

Vnitřní napětí ve společnosti roste, lidé ho dávají najevo u voleb. Poslední dobou se v Evropě prosazuje zajímavý trend. Lidi nevolí ty, co jsou jim vtloukáni do hlavy. V ČR nevolili např. Drahoše nebo takzvané demokratické strany. V zahraničí je to podobné.

V tomto kontextu nejde přehlédnout zoufalost elit. Vůdčí média a tzv. celebrity se spřízněnou sortou politiků ztrácejí nervy. Z jejich nálepkování vyplývá, že na demokracii jsou nejhorší voliči. Češi prohlédli a smějí se. Několik citací z diskuzí na internetu, které komentují výsledky posledních voleb v Itálii:

1) Nevyhráli mainstreamem vyvolení = vyhráli populisté. Stále stejné EU notičky.

2) A už je to tu zase. EU politici, aktivisté ze ziskovek a "nezávislí" pisálci režimu jsou opět v šoku. Při čtení těchto blábolů mám pocit, jako by přišla nějaká invaze populistických xenofobů z Marsu, kteří bez příčiny vítězí nebo posilují v každé evropské zemi, v které proběhnou volby. Pamatujete si r. 89? Ti méně informovaní soudruzi civěli a blábolili úplně stejně jako místní pisálci a politici. Nulová sebereflexe, hledání revanšistů, nepřátel a život absolutně mimo realitu. Nedávno slibovali multikulturní ráj s obohacením, miliony obohacovačů klepajících se jak vydělají na důchody a místo toho přišlo multikulturní peklo. Tyhle nevyhnutelné křeče jsou určitým zadostiučiněním všem, kdo si nenechali levnou propagandou vymýt mozek. Jo a nezapomenout uvést Putina a trouby z vesnice, kteří rozbili náš společný sen o práci milujících inženýrech s nádechem exotiky.

3) Dříve jsme lidem říkali vlastenci, obroditelé, bojovníci za vlast, hrdinové národa - dnes lidé se stejným inázory jsou populisté, xenofobi, zpátečnícui... doba se změnila. Pochybuji že k lepšímu

4) Volby jsou od toho , aby v nich lidé svobodně rozhodli o tom , kam by jejich země měla směřovat, že se to někomu nelíbí a hned začne nálepkovat vítězné strany jako populistické, xenofobní nebo dokonce fašistické není nic jiného, než zrůdnost a ubohost, jinak si myslím,že Taliáni zvolili dobře.

5) Prostě co si budeme povídat. Jak nám naši sluničkáři říkají, Češi jsou xenofobové, aniž by znali situaci, aniž by mnohdy nějakého migranta byť jen viděli. Zřejmě je to v Itálii podobné. Zřejmě většina Italů nikdy migranta neviděla, a proto tam xenofobové vyhrávají volby.
Jan Pravda 05-03-2018 10:46 2,807

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.