Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

EU; zákaz vstupu osobám vedených jako teroristické

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
EU; zákaz vstupu osobám vedených jako teroristickéBrusel - Evropský parlament schválil návrh prezidenta Tajaniho na systematické odepírání přístupu do prostor EP všem osobám, skupinám nebo subjektům zapojeným do teroristických činů, které jsou uvedeny v příloze rozhodnutí Rady č. 2017/1426 o zákazu propagace terorismu.
Brusel - Evropský parlament schválil návrh prezidenta Tajaniho na systematické odepírání přístupu do prostor EP všem osobám, skupinám nebo subjektům zapojeným do teroristických činů, které jsou uvedeny v příloze rozhodnutí Rady č. 2017/1426 o zákazu propagace terorismu.

"Je to reakce na naši stížnost, že v Evropském parlamentu mohla vystoupit palestinská teroristka Leila Chálidová. Jsem rád, že se nám podařilo zajistit to, co mělo být samozřejmé už dávno," komentuje rozhodnutí europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který byl hlavním iniciátorem stížnosti Tajanimu na vystoupení Chálidové. Ke stížnosti se pak připojila řada dalších europoslanců.

S ohledem na toto rozhodnutí a v souvislosti s bojem proti terorismu se od členů Evropského parlamentu i frakcí bude nyní požadovat, aby na různá vystoupení nezvali osoby či skupiny uvedené ve zmíněném rozhodnutí Rady a neusnadňovali jejich přístup do Parlamentu. Kromě toho nemohou být tyto osoby, subjekty a skupiny propagovány prostřednictvím mediálních kanálů Evropského parlamentu.

Pokud by došlo k jakýmkoliv podezřením nebo přímo porušením, ať už pozváním či propagací, má být kontaktováno Generální ředitelství pro bezpečnost a ochranu zdraví.

"Rada nyní pravděpodobně přijme pozměňovací návrhy, které zajistí, že se situace s Leilou Chálidovou nebude opakovat," dodává Zdechovský.

Autorka: Jitka Fialová
Kvido 22-11-2017 11:48 3,157

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.