Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Důchody; a co noví poslanci?

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Důchody; a co noví poslanci?Nový Parlament Poslanecké sněmovny ČR by měl být funkční co nejdříve (doufejme). A tu se naskýtá staronová otázka, budou noví poslanci pamatovat na důchodce. Nikoli jako profláknutý pan Zaorálek (ČSSD). Ten řekl, že máme u nás darebácké mzdy? A já dodávám, ještě darebnější důchody, ale to Zaorálkovi nevadí?
Nový Parlament Poslanecké sněmovny ČR by měl být funkční co nejdříve (doufejme). A tu se naskýtá staronová otázka, budou noví poslanci pamatovat na důchodce. Nikoli jako profláknutý pan Zaorálek (ČSSD). Ten řekl, že máme u nás darebácké mzdy? A já dodávám, ještě darebnější důchody, ale to Zaorálkovi nevadí?

Takže, v případě podnikatelů, potažmo jejich zaměstnanců, Zaorálkovi malá minimální mzda kolem 11 tisic korun českých vadí, ale u seniorů mu nízké důchody nevadí? Když třeba v Německu u naprosto srovnatelných firem činí minimální mzda v přepočtu na českou korunu 40 tisíc a důchody se tam pohybují kolem 25 tisíc! To pan Zaorálek jaksi neřeší. Budou to tedy řešit nové poslanci Parlamentu ČR?

A skončí konečně nespravedlnost, kdy soudruzi z nomeklatury KSČ si po sametovém Listopadu 1989 vymohli důchody výrazně nadprůměrné, často s různými příplatky ve formě výsluh. Tato praxe platí totiž dodnes!

U nás je hodně (údajně na 200 tisíc občanů), kteří pobírají důchod kolem sedmi tisíc. Tito lidé doslova živoří, protože nemají většinou po zaplacení nájmu na holé živobití! To je skutečně to darebáctví, ale socanské vlády!

Skončme proto v Česku s živořením našich občanů tak, jako v Německu. Tam mají na svém území např. takové výrobní firmy, či potravinové řetězce a banky, které do Německa své zisky poctivě odvádějí. A ne je předávají do jiných států, jak se to děje v Česku. To je pouze jeden ze způsobů, který by měl naši ekonomiku a platební bilanci státu vylepšit. Pak budeou peníze i pro důchodce. Od nových poslanců takovou snahu očekávám.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 12-11-2017 11:10 3,227

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.