Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jan Palach, ale také Jan Zajíc

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Jan Palach, ale také Jan Zajíc16. 01. 2017 - Premiér ČR Bohuslav Sobotka dnes na svém Twitteru připomíná výročí upálení živé pochodně č. 1 - Jana Palacha. Nevím, zda při dnešní pietní vzpomínce v Praze s Michaelou Marksovou, Janem Mládken a Janem Chvojkou,vzpomněli také živou pochodeň č.2 - Jana Zajíce. Ani na něj bychom neměli, ani v Praze, zapomínat.
16. 01. 2017 - Premiér ČR Bohuslav Sobotka dnes na svém Twitteru připomíná výročí upálení živé pochodně č. 1 - Jana Palacha. Nevím, zda při dnešní pietní vzpomínce v Praze s Michaelou Marksovou, Janem Mládken a Janem Chvojkou, vzpomněli také živou pochodeň č. 2 - Jana Zajíce. Ani na něj bychom neměli, ani v Praze, zapomínat.

Zanedlouho - 24. února 2016 - tomu bude téměř půl století, kdy se před 47 roky upálil v Praze student Jan Zajíc z Vítkova na Opavsku. Doufejme, že si jeho památku letos připomenou veřejnoprávní média především. Na své dějiny nesmíme zapomínat a stále připomínat mladším lidem, jak to skutečně bylo.

Pro dnešní mladé něco nepředstavitelného. Jan Zajíc (†18) se upálil měsíc po Janu Palachovi (†20). Dva mladíci, kteří se rozhodli demonstrativně zapálit na protest proti cenzuře a okupaci tehdejšími vojsky SSSR. Na titulním obrázku Jan Zajíc (vlevo) a Jan Palach (vpravo). Reprofoto: Blesk.cz. Zde na portálu najdete o tom z minulých let několik článků. Nešlo tehdy těmito hrůznými činy o nějaké pomatení smyslů, či náhodu. Oba tehdejší činy našich studentů mají spojitost, podobných protestů se událo v té době více. Historici dosud dluží podrobnější popis, což je velmi smutné.



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • PC-politika.cz


Kvido 16-01-2017 12:45 4,309

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.