Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jaká bude kanonáda Silvestr 2016?

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Jaká bude kanonáda Silvestr 2016?29. 12. 2016 - Od kanonády na Silvestra 2016 nás už dělí jen hodiny. Letos nebude v Evropě jako jindy, vlastně už nikdy, protože ve vzduchu visí nebezpečí terorismu. Jak bojovat proti této hrozbě, když mezi petardami a různými ohňostroji nerozlišíte možnou ostrou střelbu. Z toho fakt mrazí! Ale hrdost velí, nenecháme se přece zastrašovat.
Různé státy Evropy se po stránce bezpečnosti připravují různě. V Německu povolali na letošního Silvestra třikrát větší počty policistů, kteří budou dohlížet na silvestrovské veselí.

Rakouská policie rozdává ženám zdarma po celé zemi 6000 kapesních alarmů, z toho 1400 v Berlíně. Mají ženám pomoci, pokud by se během oslav o silvestrovské noci dostaly do nebezpečí. Jsou to miniaturní zařízení, která při stisknutí začnou vydávat zvuk o síle 110 decibelů, mají odstrašit případné násilníky a upozornit okolí na ohrožení své majitelky.

Toto opatření může vyvolávat úsměvy. Je ale vidět, že rakouský stát něco pro bezpečí svých obyvatelek dělá. Tedy, po zkušenostech desítek pokusů znasilňování žen a dívek uprchlíky v Německu loni na Silvestra.

U nás v České republice, podle bezpečnostních expertů a tajných služeb, zřejmě nic podobného nehrozí. Nikdo vám to ovšem stoprocentně nezaručí. Nebezpečí, i útok jiného charakteru, prostě hrozí. Takže, policie i lidé v ulicích a na náměstích by o silvestrovské kanonádě měli být maximálně ve střehu. Odstrašujícím příkladem může být tragedie na vánočním tržišti v Berlíně. Kdyby policie a lidé tam více pozorovali dění kolem sebe - a všimli si kamiónu (unesl jej terorista), když několikrát objel náměstí, mohli nějakým způsobem teror omezit, případně zmírnit.



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • PC-politika.cz


Kvido 29-12-2016 13:40 3,275

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.