Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pokroucený sekularismus, jak dál?

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Pokroucený sekularismus, jak dál?Problém islámu a ostatního světa je v tom, že celý svět, jednoduše řečeno, blbne. Odklání se od náboženství an blog. Uvolňuje přespříliš morálku, opdsunuje čest jednotlivce. Jakoby svět chtěl likvidovat všechna náboženství. Nedivme se proto, že někteří islamisté nás nenávidí, když zavrhujeme tzv. sekularismus , tedy to, že státní instituce a stát mají být nezávislé na náboženství a náboženském uvažování.
Problém islámu a ostatního světa je v tom, že celý svět, jednoduše řečeno, blbne. Odklání se od náboženství an blog. Uvolňuje přespříliš morálku, opdsunuje čest jednotlivce. Jakoby svět chtěl likvidovat všechna náboženství. Nedivme se proto, že někteří islamisté nás nenávidí, když zavrhujeme tzv. sekularismus, tedy to, že státní instituce a stát mají být nezávislé na náboženství a náboženském uvažování.

Tak se stává v dnešní době, že sekularismus je pokroucený. Naprosto přehlíží individualismus a rozmanitost. Je to tedy pravý opak toho, co platilo v minulosti. Že totiž věřící i nevěřící, mají stejná práva. Je vidět zásadní odklon od této starověké pravdy. Stát usiluje o etickou homogenizaci a každému chce stanovit jeden zájem, jedny hodnoty, jednu víru (ISIS, Rusko, ale i Anglie, Francie). A to je velmi zlé a může nadělat obrovské škody! Současný sekularismu tedy ustupuje od tolik potřebného kompromisu.

Důsledky jsou viditelne. Proč muslimové chtějí tedy rozšířit svoji víru na celý svět? Proč se islamské oficiální náboženství, její představitelé, k tomu jasně nevyhraní? Proč v Rusku převládá pravoslavná církev? Proč k tomu nikdo z jiných církví nevystoupí se svým názorem? Pozor, vzniká protináboženský sekularismus.Tento trend je nutné zastavit!

Milan Badal z Arcibiskupství pražského to řekl narovinu v soukromé televizi on-line DVTV: "Islám využívá demokracii v Evropě, aby se tady stavěly mešity. Zkuste si přivézt do Saúdské Arábie bibli a uvidíte, co se vám stane, říká . Měli bychom podle něj vymezit pravidla pro soužití s muslimy a dodává, že lidé mají strach. Je přesvědčen o tom, že Česko nemůže chybovat stejně jako Německo."

Autor: Frýbord Martin, doc., ing.
Jan Pravda 02-08-2016 08:50 4,475

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.