Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Odposloucháno (2)

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Odposloucháno, názory veřejnosti

Jak jsem již psal zde: Odposloucháno v hromadných dopreavních prostředcích, zkráceně budu dále používat v titulk "Odposloucháno", člověk se toho dozví hodně. I to, jaká je móda apod. Dnes o seniorech a jejich názorech.
Jak jsem již psal zde: Odposloucháno v hromadných dopreavních prostředcích, zkráceně budu dále používat v titulk "Odposloucháno", člověk se toho dozví hodně. I to, jaká je móda apod. Dnes o seniorech a jejich názorech.

Paní, asi tak kolem sedmdesátky, si stěžovala na naši sociáílku. Důchod dostává pravidelně, ale někdy se zpožděním jednoho dne. Letos na přelomu starého a nového roku to bylo ješetě horší. Výáplatní termín důchodu má 1. den v měsíci. Jelikož letos padl na novoroční svátek, měla tudíž dostat důchod v předstihu, a to 30 prosince 2015. Nestalo se tak. Důchod jí přišel na účet až 4. ledna. Tedy, velmi opožděně, samozřčejmě kvůli svátkům, ale to na sociálce snad měli předpokládat! Tato důchodkyně má děti v zahraničí, po zaplacení nájmu, ji zbývají necelé tři tisíce korun českých. Takže počítá peníze na den na kuruny... Opět ukázka, jak stát (ne)pamatuje na důchodce. I když dostanou přidáno v únoru v rámci valorizace 1 200 Kč, je to vlastně vyrování 100 Kč na měsíc, tedy pakatel. Na dvě másla a litr mléka, povídala ona důchodkyně.

Přidal se můž tak kolem třicítky, že by bylo spravedlivější,, kdyby zvýšil stát ty nejmenší důchody, které činí něco kolem šesti tisíc. Z takové částky se opravdu dá těžko vyžít jedené osobě, zná to podle svých rodičů - seniorů. Starodůchodcům byly vypočítany důchody podle platů za socialismu. Nebylo zohledněno, že aktuální průměrné platy po roce 1989 byly v Česku vyšší. Takže, to by se mělo nyní dorovnat.



  • Autor: Květoslav (Kvido) Vícha
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 06-01-2016 11:41 5,788

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.