Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proč odchází g.ř. ČRo Peter Duhan?

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Také mě překvapila zpráva ze 07.10.2015, že generální ředitel Českého rozhlasu (g.ř.ČRo) Peter Duhan odchází ze své funkce. S kolegy jsme se shodli na tom, že to byl nejlepší ředitel rozhlasu vůbec v historii Česka.

Také mě překvapila zpráva ze 07.10.2015, že generální ředitel Českého rozhlasu (g.ř.ČRo) Peter Duhan odchází ze své funkce. S kolegy jsme se shodli na tom, že to byl nejlepší ředitel rozhlasu vůbec v historii Česka.


Za působení Petera Duhana se rozhlas proměnil, zejména ve zpravodajství a publicistice, v kvalitní informační médium. Zvláštní kapitolou je stanice mluveného slova, bývalá ČRO Šest, nyní ČRO Plus.



Vzpomínám si na proměnu zmíněných zpravodajských stanic. G.ř. Duhan se nebránil žádné konstruktivní připomínce k vysílání, přijímal e-maily a v nich diskutoval snad s každým, kdo chtěl přinést do vysílání dobrý poznatek. Proto se také, až do dnešní podoby stanice ČRo Plus, podařilo vytvořit z tohoto média výtečný informační kanál. Přispěla k tomu nepochybně osobní komunikace g.ř. s posluchači, včetně jeho diskuzí přímo ve vysílání. Peter Duhan, jako g.ř., také delší dobu sám moderoval v minulosti veřejnou diskuzi s poslachači. Tím se markantně odlišoval od jiných g.ř. veřejnoprávních médií, vč. České televize, kteří se spíš uzavírali do svých kanceláří.



Peter Duhan také ve své funkci g.ř. nebyl poslušným sluhou Rady pro rozhlasaové vysílání. Známý byl jeho postoj k vystoupení prezidenta Zemana v Hovorech z Lán. V něm udělal zásadní chybu sám moderátor Pokorný, když prezidenta nenapomenul za jeho nepatřičná slova ve veřejném vysílání. Peter Duhan neobstal před Radou, když chtěl v pořadu Hovory z Lán pokračovat za profesionálního moderování. Rada pořad zablokovala, což jí kupodivu politicky v Česku prošlo. Evropa se tomu divila, ale slabá úroveň hodnot a moráílky v Česku tomu dala zelenou... To byl, myslím, zásadní konflikt v ředitelské funkci, který ohrozil post Petera Duhana. Přidaly se k tomu některé zástupné problémy (Duhan nechal zaměstnat svého syna), dalším problémem byl údajně popkles poslechovosti ČRo.



V této situaci se nedivím, že pan Duhan z funkce odchází (nakonec i vzhledem ke svému zdravotnímu stavu). Je to zcela určitě velká škoda, protože dlouholetý odbornk na rozhlasovou specializací, jakým Peter Duhan je, bude Českému rozhlasu scházet.





  • Autor: Květoslav (Kvido) Vícha
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 04-11-2015 06:55 3,821

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.