Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lovci love v české politice

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Politici, kteří jsou v Poslanecké sněmovně, Senátu a v regionálních zastoupeních stran, by neměli vedle toho vykonávat žádnou placenou funkci. Kolik už bylo řečí kolem toho a různého tlachání v médiích a na politické scéně.
Politici, kteří jsou v Poslanecké sněmovně, Senátu a v regionálních zastoupeních stran, by neměli vedle toho vykonávat žádnou placenou funkci. Kolik už bylo řečí kolem toho a různého tlachání v médiích a na politické scéně.

Také to v rámci předvolebních slibů sdělovali svým voličům prezident Zeman, ministr Babiš a další. Přitom druhý jmenovány si udělal z politiky a své strany firmu a někteří jeho straníci, jako třeba paní Kleslová, sedí najednou hned na pěti, šesti..., židlích. Ergo tedy politika je pro ně výnosnou formou love, jelikož právě politikům se přidělují výnosné funkce v dozorčích radách apod.

Prý je to tak i jinde v Evropě. Je, ovšem v mnohem menší míře, ale stejně to je špatně! To není demokracie, ale obchodování s hloupostí voličů! Tak jako církev by neměla mít větší majetky, nýbrž žít pouze z placené služby svým ovečkám, tak funkce politiků by měla být převážně čestná a zadarmo! Pak by se ukázalo, kdo vlastně je čestný, kdo je politikem s přesvědčení a v národním zájmu.

No a právě paní Radmila Kleslová, bývalá místopředsedkyně hnutí ANO a starostka Prahy 10, pracovala najednou hned pro několik státních firem. Jak to všechno stihala, být všude. Neskutečné! Poskytovala firmám právní služby a inkasovala za to měsíčně až statisíce korun. Informoval o tom Radiožurnál. Kleslová stihla pracovat nejen pro ČEZ, ale i pro Čepro, České dráhy nebo Správu železniční dopravní cesty (SŽDS). A není v této lovy aktivitě zdaleka jediná...

A tak k dnešnímu výročí 28. října se naskýtá skutečně triskní pohled na naši politickou scénu. Prostě, schází osobnosti, jako byl T.G.Masaryk nebo Dr.Edvard Beneš. Naopak jsme svědky úpadku morálky, korupčního jednání, poklesu politické kultury. Dnešní politická elita má daleko k morálním hodnotám zakladatelů našeho státu. Politika v dnešní České republice se stala výnosným obchodem.

Kvido 27-10-2015 19:49 3,802

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.